Pyramis Group


Hovězí polévka se zeleninou

Ingredience

  • 5–6 středně velkých brambor
  • 5–6 mrkví nakrájených na kolečka
  • 5–6 mrkví nakrájených na kolečka
  • 2 středně velké cukety
  • 1 pórek nakrájený na kolečka
  • 1 hrst celeru nakrájeného na jemno
  • 1 hrst zelí/li>
  • 2 papriky
  • Petržel
  • 1,5 kg hovězího masa nakrájeného na kostky
  • Olivový olej
  • Olivový olej
  • 1/2 hrnku bílého vína

Postup
Orestujte v hrnci maso na olivovém oleji. Poté jej poduste na víně a přidejte asi 2,5 sklenice vody. Zavřete víko tlakového hrnce a nechte maso vařit 20 minut na 2. stupni. Odstavte hrnec a rychle uvolněte tlakovou pojistku pomocí studené vody, otevřete víko a přidejte všechny ostatní ingredience. Opět víko hrnce zavřete a nechte vše vařit 15 minut na 2. stupni. Vypněte ohřev a počkejte, až se pomalu uvolní tlaková pojistka. Polévku zahustěte tak, že z ní vyjmete hrst zeleniny a rozmixujete ji v mixéru. Potom rozmixovanou zeleninu vraťte do hrnce a vše důkladně promíchejte.

Vepřové maso s pórkem a celerem

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti
  • Trocha mouky na poprášení masa
  • 5–6 lžic olivového oleje
  • 3 velké pórky nakrájené na kolečka
  • 1/2 kg kořenu celeru
  • 3–4 jarní cibulky nakrájené na kolečka
  • 1 cibule nakrájená na jemno
  • 1 stroužek česneku
  • 1 sklenice bílého vína
  • 1 litr vody
  • Α1 litr vody
  • 1/2 svazku kopru
  • Na citronovo-vaječnou omáčku
  • Kůra ze 2 citronů
  • Šťáva ze 3 citronů
  • 2 vejce

Postup
Maso nakrájejte na větší kostky a lehce ho poprašte moukou. Do hrnce dejte 3 lžíce olivového oleje a maso ze všech stran orestujte. Vyjměte maso a přidejte do hrnce zbylý olivový olej spolu s cibulí, česnekem a pórkem. Jakmile se zelenina rozvoní, přidejte opět maso a přilijte víno. Přidejte sůl, pepř, kopr a celer. Přidejte vodu podle potřeby, zavřete víko tlakového hrnce a vařte na 2. stupeň. Nechte vše 30 minut vařit. Poté vypněte ohřev a nechte na něm hrnec stát, aby se pomalu uvolnila tlaková pojistka. Na citronovo-vaječnou omáčku šlehejte vejce s citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí a pepřem, dokud nevyšleháte krémovou pěnu. Poté otevřete tlakový hrnec a naběračkou naberte trochu vývaru, který postupně přidávejte do pěny, a vše pečlivě prošlehejte, abyste získali tu správnou teplotu. Poté vše přidejte do hrnce. Deset minut vše nechte povařit bez víka, dokud omáčka nezhoustne.