Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice bez kosti
- Trocha mouky na poprášení masa
- 5–6 lžic olivového oleje
- 3 velké pórky nakrájené na kolečka
- 1/2 kg kořenu celeru
- 3–4 jarní cibulky nakrájené na kolečka
- 1 cibule nakrájená na jemno
- 1 stroužek česneku
- 1 sklenice bílého vína
- 1 litr vody
- Α1 litr vody
- 1/2 svazku kopru
- Na citronovo-vaječnou omáčku
- Kůra ze 2 citronů
- Šťáva ze 3 citronů
- 2 vejce
Postup
Maso nakrájejte na větší kostky a lehce ho poprašte moukou. Do hrnce dejte 3 lžíce olivového oleje a maso ze všech stran orestujte. Vyjměte maso a přidejte do hrnce zbylý olivový olej spolu s cibulí, česnekem a pórkem. Jakmile se zelenina rozvoní, přidejte opět maso a přilijte víno. Přidejte sůl, pepř, kopr a celer. Přidejte vodu podle potřeby, zavřete víko tlakového hrnce a vařte na 2. stupeň. Nechte vše 30 minut vařit. Poté vypněte ohřev a nechte na něm hrnec stát, aby se pomalu uvolnila tlaková pojistka. Na citronovo-vaječnou omáčku šlehejte vejce s citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí a pepřem, dokud nevyšleháte krémovou pěnu. Poté otevřete tlakový hrnec a naběračkou naberte trochu vývaru, který postupně přidávejte do pěny, a vše pečlivě prošlehejte, abyste získali tu správnou teplotu. Poté vše přidejte do hrnce. Deset minut vše nechte povařit bez víka, dokud omáčka nezhoustne.